22 Eki 2020

2021 İş Fikirleri - Geleceğin İşleri



Felaket bir 2020 yılından sonra evde kaldığımız süreçlerde yaşamımızın değerini , işimizin değerini, 2021 de popüler olacak iş fikirlerini ve geleceğin işlerini hepimiz düşünmüşüzdür. Şuan da ''çok iyi meslek'' dediğimiz onlarca meslek bundan 10 yıl içerisinde kalmayacak bile. Peki biz kendimizi nasıl geliştirip, geleceğe ayak uyduracağız. Bu makalemizde 10 yıl içerisinde geleceğin işlerini  detaylı olarak anlattık.


Çoğu girişimci zamana ayak uydurmayı bilir ve piyasanın ihtiyaçlarını en önceden tahmin ederler. Tabii her girişimimizin başarılı olmasını beklemek güç. Girişimcinin aldığı risk çok büyük olsa'da kazanacağı miktarlar bir o kadar fazla olacaktır. Bundan sadece 5 yıl öncesinde olsaydınız sizde internet'te bir şeyler yapmak istemez miydiniz? Bundan 5 yıl öncesinde kim: internete, elektrikli otomobillere, enerjiye,  web sitelerine, telefonlara , mobil oyunlara , kodlamaya ve yapay zekanın bu kadar fazla gelişebileceğini tahmin edip geleceğe yatırımlarını yapmıştı. Maalesef çok çok az. Zaten yatırım yapanlarda çoktan bu işin sefasını sürüyor. 

İşte Geleceğin İşleri


VERİ ANALİZİ VE RAPORTLAMA UZMANLIĞI  (Big Data)





Veri analizi dönemi başladı ve şuan da adeta bir bebek, bir çığ topu gibi büyüyerek yoluna devam ediyor. Özellikle E-Ticaret alanında faaliyet gösteren firmalar , ürünlerinin , rakiplerinin , hakta kendi müşterilerinin bilgilerini oluşturarak büyük bir veritabanı elde etmeye çalışıyor. Kendisinin oluşturduğu  veritabanı veya 3. kişiler ( uzmanlar ) tarafından sağlanan verileri anlamlı bir grafiğe dönüştürerek potansiyel müşterilerini tespit ve teyit ediliyor. Bu sayede firmalar spesifik reklamlar ile en doğru müşteriye ve kullanıcıya ucuz, kaliteli yollarla ulaşabiliyor. 


3 BOYUTLU YAZICI ( 3D Yazıcı) 




Belki hala duymamış olabilirsiniz ama 3D Yazıcı  şirketleri  büyük bir yol aldı ve yol almaya devam ediyorlar.  Bu işin asıl mantalitesi şuan da  çoğu yerde oyuncaklar için kullanılsa da  gelecekte inşaat firmalarının gözdesi haline gelecektir. Bunun en iyi örneği Belçika'da bir adam  inşaat ustasına dahi ihtiyaç olmadan 2 katlı  kocaman bir evi 15 günde inşa etti.  

Sadece inşaatta kullanıldığını düşüyorsanız ne yazık ki yanılıyorsunuz. 3D Yazıcı ile  tam fonksiyonel kalp, köprüler, protez dişler, bisikletler, tek taş yüzük , arabalar, uçaklar ( protifi mevcut) ,3D yazıcı hakta  gıda malzemeleri kullanarak yemek dahi yapabilirsiniz. 

 

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ 






Bugünlerde Hindistan ve Çin  Bilgisayar Mühendisliğinde parmakla gösterilen ülkeler olsa'da Türkiye'de Bilgisayar Mühendisliğinin o kadar ihtiyacı vardır. İşinin ehli, hakim olan  bir bilgisayar mühendisi, ülkemizde iş bulma konusunda en hızlı ve kazancı iyi olan mesleklerden bir tanesi.


ASTEROİD MADENCİLİĞİ






Kulaklarımıza bilim kurgu gibi gelse de Elon Musk Mars'ta yaşam için çok büyük AR-GE ücretleri ödüyor. Dünyamızda'da giderek azalan doğal kaynaklar neticesinde  , gelecekte Uzay Madenciliğini bir çok kez gözlerimiz ile göreceğiz. 


ORGAN ÜRETİMİ 

 




Günümüzde bir çok iç organımızı 3D  Yazıcı ile üretmek mümkün ise gelecekte kolları, bacakları , üretmekte mümkün olacak. ABD'de yüzünün bazı bölgelerini kaybeden  çoğu insan yapay ağız, burun , kulak gibi bir çok estetik operasyonlarla geri kazanabiliyor.


EVLİLİK DANIŞMANI - EVLİLİK TERAPİSTİ  


2020 Yılında çıkan Covid-19 nedeniyle evlerinden çıkamayan bir çok çift,  eşlerinden ayrılma düşüncesine kadar gelmişlerdir. Beden sağlı ve ruh sağlığını kaybeden çiftler evlilik terapistine müracaat etmişlerdir. Abd istatistik kurumuna göre'de her yıl %40 oranında evlilik terapistlerine müracaat edileceğini öngörüyor. 



Şişelenmiş Oksijen





90'lı yılların modası olan oksijen tüplerinin gelecekte yeri hala yeri var. Dünya'daki hava kirliliğinin getirdiği olumsuzluklar'dan dolayı geleceğimizde hala bir yeri var. 


ELEKTRİKLİ ARAÇ ŞARJ İSTASYONU 




  Tesla sayesinde elektrikli araçların kullanımı gün geçtikçe bir hayli giderek artıyor.  Nissan'ın ürettiği elektrikli araç olan Leaf daha sergilenmeden siparişlerini alıp, tükendiği belirtti. Bu gibi haberleri göz önüne aldığımız kesinlikle geleceğimizde elektrikli araçların çoğalacağına, ve buna kıyasla'da Elektrik Şarj İstasyonuna ihtiyaç duyacağımız bariz bir şekilde ortada. 


VETERİNERLİK




Günümüzde özellikle çocuklara arkadaş edilen hayvanlar hem çocuk bünyesine hem de  çocukların ruh sağlına iyi geldiğini bilen ebeveynler çocuklarına eşlik edecek hayvan aramalarına başlıyor. İstatistik olarak her yıl yüzde 5 oranında büyüyen hayvan bakım ürünleri imalatçıları bu sektörün her yıl daha da büyüyeceğine, daha da ilerleyeceğine işarettir. 



Önceki paylaşım; E-Kitap Yazarak Para Kazan
2021 İş Fikirleri - Geleceğin İşleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder