10 Mar 2022

Ev Kredinizi Neden Zamanında Değerlendirmelisiniz?

Ev Kredinizi Neden Zamanında Değerlendirmelisiniz; İlk kez bir ev kredisi aldığınızda, ilgili çok fazla düşünce vardır. Her ay ne kadar ödeyebileceğinizi hesaplarken uykusuz geceler geçiriyorsunuz. En iyi teklifler ve en düşük faiz oranları için piyasayı keşfediyor ve ihtiyaçlarınıza en uygun olanı bulmak için konut kredisi verenleri karşılaştırıyorsunuz. Böylece her şey düşündüğünüz gibi oldu ve konut kredisi onayı aldınız. EMI'leriniz başladı ve her şey ayarlandı. Ama bekleyin, ev kredisi koşullarınızı gözden geçirmenin zamanı geldi ve daha iyi oranları ve teklifleri kaçırmadığınızdan emin olmak istiyorsunuz.

Ev Kredisine Neden Sıklıkla Gözden Geçirmem Gerekir?

Ev Kredisine Neden Sıklıkla Gözden Geçirmem Gerekir; Konut kredisi kullanmak, en az 15-25 yıl süren büyük bir taahhüttür. Böyle bir adım, iyi miktarda vergi tasarrufu yapmanıza yardımcı olsa da, mali durumunuzda önemli bir değişiklik olacağı anlamına da gelir. Hindistan Merkez Bankası'ndan hükümet kurallarının ve yeni yönergelerin değiştirilmesiyle, yaşamınız, ev kredisi EMI'nizi etkileyen dalgalı ev kredisi faiz oranlarıyla ilgili önemli değişikliklerle karşı karşıya kalabilir. Tüm bunları göz önünde bulundurarak, ev kredisi EMI'sinden tasarruf edip edemeyeceğinizi değerlendirmek için ev kredisi koşullarınızı periyodik olarak gözden geçirmeniz zorunludur. Ev kredisi ayrıntılarınızın tekrar tekrar gözden geçirilmesi, krediniz bir ev kredisi bakiye transferi gerektiriyorsa, bazı kararları entegre etmenize yardımcı olacaktır.


El koyma veya haciz

Borçlu, aidatlarını veya EMI'lerini ödeyemediğinde ve borç veren, verilen kredi miktarını talep etmek için evi geri alıp sattığında haciz gerçekleşir. EMI'yi veya kredi süresini azaltmak, ödeme yükünü daha erken azaltacak ve masrafları ortadan kaldıracak akıllıca bir harekettir. Ne kadar erken olursa, borç verenden orijinal mülkiyet belgelerine sahip olmak o kadar iyi olur. Bunun için toplu ödeme için yazılı bir başvurunun kimlik, adres kanıtları ve kredi onay belgeleri ile birlikte verilmesi gerekmektedir. Sizden herhangi bir ek ücret alınmayabilir.


Kredi Dondurma

Bazen, hayalinizi gerçekleştirmek için mevcut fonlarınızla birleştirmek için ek fonlara ihtiyacınız olabilir. Ek kredi, ev kredisi sağlayıcınızdan mevcut kredi tutarının üzerinde ve üzerinde edinilen bir finansman alternatifi olan ekstra bir kredidir. Borçlunun iyi bir kredi puanı, geri ödeme kapasitesi ve borç verenle iyi bir ilişkisi varsa, tamamlama kredisi onaylanır. Borçlunun bir form doldurması ve Kimlik Kanıtı, gelir kanıtı, önceki belgeler vb. ile birlikte göndermesi gerekir. Ek kredi için küçük bir işlem ücreti alınır.


Ev Kredinizi Neden Zamanında Değerlendirmelisiniz,Ev kredisi çeken herkese ek kredi verilmez. Bir tamamlama işlemi onaylanmadan önce çeşitli unsurlar gözlemlenir ve incelenir - sicil kayıtları, geri ödeme kabiliyeti, vb. İlave krediler ya 10 yıllık bir aşama için ya da ödenmemiş kullanım süresi için verilir. Kontör kredisine uygulanan faiz ücreti, bir ev kredisine girenden belli belirsiz daha fazladır. Yeni evinizin tadilatı, mobilya yükseltmeleri veya iç mekanları için bir kontör kredisi kullanabilirsiniz.


Ev Kredisi Bakiye Transferi

Daha iyi müşteri hizmetlerinden ve düşük faiz oranlarından yararlanmak için birçok müşteri farklı bankalardan veya mobil bankacılık sisteminden faydalanmaktadır.


Rekabetçi Faiz Oranlarından Yararlanmak için Pazarlık Yapın.

 Rekabetçi faiz oranlarından yararlanmak için pazarlık yapabilirseniz, önemli miktarda tasarruf etmenize ve geri ödemelerinizi azaltmanıza yardımcı olacaktır. Bu, her ay yeterli miktarda harcanabilir miktara sahip olacağınız ve bunu ev kredisini hızlı ve kolay bir şekilde ödemek için kullanacağınız anlamına gelir. Bir ev kredisi bakiyesi transferini seçmeden önce, size rekabetçi ev kredisi faiz oranları sunup sunamayacaklarını görmek için borç vereninizle ev kredisi şartlarını yeniden müzakere etmek akıllıca olacaktır.


Borçlarınızı Konsolide Edin

Bu, mali durumunuzu korumak veya yeniden inşa etmek ve ödenmemiş borcunuzu kontrol altına almak ve ayrıca bazı borçlarınızı birleştirmek için büyük bir şans olabilir. Bu, daha az geri ödeme almanıza ve bütçenizi korumanıza yardımcı olur.


Yeni Konut Kredisi Özelliklerinden Yararlanma

Belki de ev kredinizi kontrol etmeyeli uzun zaman oldu ve birkaç yeni avantajı kaçırmış olabilirsiniz. Örneğin, alternatif bir ücret yapısı veya indirimler sizin için büyük bir nimet olabilir ve ev kredinizi daha kısa sürede daha düşük maliyetlerle ödemenizi sağlar.


EV KREDİSİMİ NE SIKLIKTA GÖZDEN GEÇİRMEM GEREKİR?

Tercihen, kredi durumunuzu mevcut duruma güncellemek için yeterli zaman geçtiğinden, konut kredinizi her üç yılda bir gözden geçirmelisiniz. Bu gibi durumlarda, genel konut kredisi maliyetinden tasarruf etmek için uygun fiyatlı EMI teklifiyle bir kredi seçebilirsiniz. Konut kredisi senaryosu oldukça rekabetçi ve aynısı her yıl devam ediyor. Şu anda hangi aşamada olursanız olun, değişikliklerden haberdar olmak ve finansal ihtiyaçlarınızı iyi bir şekilde karşılamaya devam etmek için konut kredinizi sık sık gözden geçirmeniz hayati önem taşımaktadır.


Hindistan'da tanınmış bir NBFC olan Clix Capital, bir ev kredisi sağlayıcısından bir ev satın almak için kredi almaya karar verirken göz önünde bulundurulması gereken birkaç faktör olduğunun farkındadır. Bizden ev satın alma ve konut kredisi başvurusu hakkında daha fazla bilgi almak ve araştırmak için buraya tıklayın. Ev satın alımınızı finanse etmek için ev kredisine başvurmayı planlıyorsanız bu makale tam da size göre

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder