21 Şub 2021

Evinizin Bir Odasını Kiraya Vererek Para Kazanın 2023

 Evin odasını kiralayarak  para kazanın , ilk duyduğunuz da şaşırtıcı geliyor değil mi? Ama evinizin bir odasını kiralayarak para kazanmak mümkün. Hakta buna AirBNB deniliyor. Evinizin bir odasını kiralayarak yerli veya yabancı insanlara günlük, haftalık, aylık bazda kiralayabiliyorsunuz. Peki Evin odasını kiraya vermek yasal mı ? Oda kiralamanın avantajları, dezavantajları neler ?  Oda kiralama nasıl yapılır? gibi onlarca para kazanma yöntemlerinin önüne geçen, aklımızı karıştıran soru işaretlerini bu makale sayesinde yerle bir edeceğiz. 

Evin Odasını Kiralamak Yasal Mı ?



Evinizin odasını kiralamadan önce, odanıza kiracı ararken bu kişinin yabancı olması nedeniyle bazı endişeleriniz gayet doğal. Yalnız anında para kazanmamızı da göz önüne aldığımızda olumlu yönleri daha ağır basıyor. Yasalar neticesinde  oda kiralama konusunda  iki farklı sonuç çıkmaktadır.  Sorulması gereken soru "ev sahibiyken odayı kiralayabilir miyim, kiracı iken odayı kiralayabilir miyim? "  Evin odasını yasal kiralamak için o evin 
sahibi veya kira kontratınız da kiraladığınız evden para kazanabilir ibaresi bulunması gerekiyor. Eğer kiracı ve yukarıda belirttiğimiz ibare yoksa; önce uyarı, sonra da iftar ile size dava açma hakkı bulunmaktadır. Evinizin odasını kiralamak amacıyla bir ev kiralıyorsanız, kesinlikle bir avukat ile birlikte sözleşmeyi iki tarafta imzalamalıdır.

Evinin Odası Nasıl Kiralanır? 

Evinin odasını nasıl kiralanır?evimin odasını kiraya vermek istiyorum ; evin bir odasını kiralamak için farklı yöntemler bulunmaktadır. Bunlardan en hızlı ve güvenilir olanı seçerek hızlıca para kazanabilirsiniz.  Evinizi hızlı bir şekilde kiralamak için en iyi yöntem İnterneti kullanmaktır. 

Ev ve Oda kiralama hizmeti veren en ünlü sitelerden AirBNB den kayıt olarak yerli ve yabancı insanlara evinizin bir odasını açabilir, kiralayabilirsiniz. Buna benzer onlarca web sitesi olmasının yanı sıra Facebook grupları veya genel olarak Sosyal Medya dan kiracıyı bulabilirsiniz.  takipçi satın al


Evin Bir Odasını Kiralamak




Evin bir odasını kiralamak için önce aracı kurumlara ne kadar ödeyeceğimizi bilelim. AirBNB sitesinden bulduğunuz kiracınız da %10 Kiracıdan , %3 de sizden komisyonunu almaktadır. Ödeme alacağınız gün, kiracınızın kiralamak istediği ilk günde hesabınıza geçer. AirBNB kullanarak Dünya nın her yerinden misafiriniz gelmektedir. Olayın iyi bir yanından bakarsak; evrensel kültürünüz artmış olacaktır. Kim gitmediği bir yer hakkında bilgi edinmek istemez ki ?

Evinizi AirBNB de kiralamak çok kolay. Kayıt oluyorsunuz, evinizin konumunu giriyorsunuz, fotoğraflarını çekiyorsunuz ve banka hesabınızı ekliyorsunuz. İşte bu kolay 4 adım ile kiracınızı arama zahmetinde bulunmadan size ulaşmış oluyor.

Booking.com ise sizden %15 komisyon almaktadır. 


Evimin Bir Odasını Kiralayarak Ne Kadar Kazanabilirim?



Evimin bir odasını kiralayarak ne kadar kazanacağınızı belirlemek için önce evinizin konumunu ve artılarını göz önüne almanız gerekiyor. Evimin bir odasını kiralayarak para kazanmak istiyorsanız evinizin diğer konumlara kıyasla daha işlek mahallelerde olması, tarihi mekan veya ulaşım konusunda artılarının olması ne kadar kazanacağınızı belirleyen etken durumlardır. Bağcılar da lüks evinizi günlük 100-150 TL ye kiraya verebilirken Eminönü nde 1+1 , tek günlük evi 400-800 TL arası fiyata kiralayabilirsiniz. Bunun yanı sıra binanın yaşı, evin iç mekanı da fiyat politikasını etkilemekte. 

1 Aylık süre sonucunda en kötü ihtimalle 10 günlük bir kiralama düşünürsek 150 TL den 1500 TL kazanmanız mümkün.

Eğer bir eviniz var ve kiracı arıyorsanız yorumlarda belirtebilirsiniz. Size ulaşmak isteyen insanlarla yorumunuz sayesinde iletişim fırsatı yakalamış olursunuz.

Oda Kiralamanın Avantajı

Anında kazanmaya başlayabiliyorsunuz. Çarşaf takımı, yatak ve yastık dışında herhangi bir masrafınız olmadan bu işten para kazanabilirsin. Tabii zamanla para kazandıkça evinize aldığınız yeni eşyalar ile günlük ücretinizi arttırabiliyor olmanızdır. Gün geçtikçe para kazanmak sizi mutlu ettiğinde "iyi ki.." deme mutluluğuna ulaşacaksınız.  

İşin en güzel tarafı da biz tatildeyken evdeki kiracı bize para kazandırması. Evet , biz köyümüze veya yazlığımıza giderken bile evimizdeki kiracı bize para kazandırmaya devam edecek. Bir de kiracımız  evi aylık kiralarsa bonus üstüne bonus. 

Oda Kiralamanın Dezavantajı 

İlk olarak mahremiyet dediğimiz kavram tamamen kayboluyor. Kiracınız evdeyken yüksek sesle müzik dinleyemezsiniz, sigara içiyorsanız ve kiracınız rahatsız oluyorsa içemezsiniz, evinize misafir getirirken iki kere düşünmek zorunda kalırsınız, küçük bir çocuğunuz varsa kiracınız rahatsız olabilir. 

Bunun dışında gelen kiracınız, bulunduğu  yer hakkında sürekli soru soracaktır. Anlaşmanız da içecek, yiyecek hizmeti de veriyorsanız vay halinize. Her gün kiracınızdan erken uyanarak onun kahvaltısını hazırlamalı, yediklerini silmeniz gerekir. Her akşam yemeğini hazırlamanız ve yine temizlemeniz gerekir. Kiracınız, sizi seyahat acentesi gibi gördüğünde sürekli gününü size sorarak planlamak isteyecektir.

5 yıldız otel de bulacakları hizmetleri sizden isteyebilir. Elbette gelen misafire yardımcı olmayı severiz,  ünlü ve tarihi mekanlarını, lokantalar, ulaşım yollarını söyleriz amma bizi seyahat acentesi gibi gördüklerinde bizim de gelmemizi, dolaştırmamızı isteyecektir. Çünkü samimiyet kurmak suistimal edilebiliyor. 

Bu yüzden kiracınız ile baştan her şeyi konuşup, tüm sınırları çizmek en mantıklı olanı. En basit bir örnekle  anlatmak gerekirsek; sadece beğendiği için benim kullandığım bir çay fincanını bile alanlar, kullandığım havluyu kullananlar ve daha onlarca örnek verebilir. Kiracının son günü evi ilk bulduğu gibi temiz ve düzenli bırakmasını da, yediği yemeklerin, içeceklerin koltuk veya başka bir yere kirletmemesi gerektiğini bilmeli ve öyle de yapmalıdır. Bir kaza oldu ve elindeki yemeği halıya döktü. Kesinlikle halının temizlik ücretini almanız lazım. Netice de o kişi sadece birkaç gün için burada, biz ise istediğimiz güne kadar...

 Peki ya eşyalarınızı kazara veya bilerek kırarsa? İşte yapmanız gereken; kiralamadan önce evdeki tüm eşyaların listesini çıkarıp, değerini hesaplayıp bunu tasdiklemek. Bu gibi önlemler sizi olası maddi felaketlerden koruyup, kollayacaktır. 

Kiracınız yerli ise ve araba ihtiyacı varsa siz ona aracınızı kiralayabilirsiniz. Bu durum yasal değildir, bunu belirtmekte fayda var. Yine de aracınızı kiralamak istiyorsanız saatlik, günlük ücretinizi peşin almanız, hakta söylediği saat veya günün 1,5 katı fazla almanız gerekir. Çünkü; kiracınız 4 de geleceğini söylese de o kişinin farklı işi veya gezmek istediği yerler çıkabilir ve aracınızı 7 de getirmiş olabilir. Burada fazladan kullandığı 3 saate karşılık bizim ilk baştan önlemimizi almamız gerekiyor. Kullandığı fazladan 3 saatin parasını büyük ihtimalle vermeyecektir. "Olmaz öyle şey" demeyin, oluyor. Pişkin pişkin yüzünüze bakıp " biraz gezdik - trafik vardı" gibi cümlelerle karşılaşabilirsiniz. Biz bilmiyor muyuz trafiğin olmadığını? Erkenden  yola çıksaydı o zaman ? Kullandığı fazladan saat için 1,5 katı para alarak önlem alıyoruz böylece arkadaşlar.

Evinin Odasını Kiraya Vererek Daha Fazla Nasıl  Kazanabilirim? 



Sadece ev  veya oda kiralamanın dışında  daha fazla para kazanmak için hizmet çeşidini arttırabilirsiniz. Bunlar; 

  1. Yemek Hazırlamak
  2. Masaj Hizmetleri
  3. Araç  Kiralama
  4. Seyahat Planlamalarını Yapmak 
  5. Seyahat Planlarında Eşlik Etmek
gibi hizmetler vererek daha çok kazanç elde edebilirsiniz. Özel günlerde talep daha çok olacağından az da olsa fiyat politikanızı değiştirebilirsiniz. "Sermayesiz nasıl para kazanabilirim ?" sorunlara, yeni insanlar tanımayı seviyorsanız işte tam size göre bir ek gelir kapısı. 

Daha fazla kazanç kapılarını aralamak istiyorsanız paylaştığımız diğer yeni iş fikirleri de oldukça basit. Bakmadan geçmeyin derim.



Evinizin Bir Odasını Kiraya Vererek Para Kazanın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder