26 Şub 2021

Milyonerlerin Günlük Alışkanlıkları 2023

Milyonerlerin günlük alışkanlıkları nelerdir? , istikrarlı olarak küçük, basit görevleri bile yerine getiremeyecek bir vaziyetteysen sürekli erteleme hastalığına sahip birisin demektir. Bu erteleme hastalığı sizin planlarınızın, hakta hayatınızın önüne geçerek yapmak istediğiniz şeylere engel olacaktır. 

Milyoner insanların diğer insanların arasından sıyrılarak başarılı olmasının sebebini hiç düşündünüz mü ? Hepsinin bir sonra ki haftaya kadar planlı, programlı hareket ettiklerini fark ettiniz mi? Olay şu; disiplinli bir hayat sizi başarıya götürür. Hayatınıza entegre ettiğiniz ufak tefek kurallar ile erteleme hastalığından kurtulabilir, disiplinli bir insana dönüşebilirsiniz. Milyoner insanlara yapılan bir anket sonucunda, hepsinin hayatında olmazsa olmazı "günlük rutinlere" sahip olmalarıdır. Sizce bu insanların başarısı tesadüf mü? Hiç sanmam.

Pekala, biraz da milyonerlerin hangi günlük rutinleri sayesinde nasıl başarıya ulaştıklarını anlatalım.
Bu rutinler sadece sizin iş hayatınızda değil, özel hayatınızda da pozitif yönde farklılıklara sebep olacaktır. Bu rutinleri, başarı sağlamış milyoner ve girişimcilerin konuşmalarından derlediğimiz altı çizili maddelerdir.  


 Sektörün Geleceğini Öngörün



"Çoğunlukla yemek yedikten sonra ki boş vakitlerimde hedeflediğim sektörün haberlerine, yeni fikirlere, hedeflediğim sektör ile bağlantılı diğer sektörlere, günlük haberleri yaklaşık bir saat boyunca okuyorum. Mantıklı bulduğum haber veya fikirlerin altını çizerek kendi not defterime yazıyorum. Bu yazdıklarımı ekibim ile paylaşıp, uzun bir süre olumlu ve olumsuz yanlarını istişare ediyoruz. Eğer bizler için olumluysa daha detaylı Ar-Ge araştırmamızı yapıyoruz. En azından sürekli güncel kalarak bilgilerimi güncel tutuyorum ve böylece yeniliklere açık kalıyorum. 

Çünkü teknoloji hızla gelişmekte. O kadar hızlı gelişmekteki, geçen sene görüntüsünü çok beğendiğimiz bir telefon bir sonraki sene hoşumuza gitmemeye, yenilikleri aramaya çalışıyoruz. Bu telefon markaları ise en iyi donanımlı ve en iyi özellikle telefonu çıkartmak için gece gündüz çalışıyorlar. Bundan 5 sene önce; parmak izi tanıma özelliği bize ulaşılmaz muhteşem bir özellik gibi gelse de şuan parmak izi olmayan telefonu vasat buluyoruz. Bu yüzden geleceğimize her gün yatırım yaparak, günümüze adapte olmakta mecburuz."



Günlük Tutun 



"Bu zamana kadar günlük tutmayı geçmişi  hatırlamak, o zaman ki fikirlerimizi, düşüncelerimizi kaydetmek için kullanılması öğretildi. Ama bir günlük bunlardan daha fazlasıdır. Günlüğümüzü hedeflerimizi kaydetmek, yaptığımız yanlışları veya doğruları tek tek yazmak için yazın. Hedef stratejilerini, ileride yapmak istediklerimi, neden bu yola girdiğimi ilk günden beri tutarım. Çünkü her şeyi planladığım gibi hayallerimi de planlarım. Beni başarıya bir adım daha yaklaştıracak olan en önemli etkenin bu olduğuna inanıyorum."


Spor Yapın



"Zihnimin sadece sağlam olması yetmez, vücudum da sağlıklı ve sağlam olması gerekiyor. Her sabah beni ayağa kaldıran zihnim, ama bedenimi ayağa kaldıran ise vücudum. Sabahları uyumanın ne kadar tatlı geldiğini hatırlıyorum, sabahları uyumanın beni hiçbir yere götürmediğini de biliyorum. Bedenimi güçlendirip, her sabah dinç kalmak ve zamana meydan okumak için spor yapıyorum. Sabah uyanır uyanmaz aç karnına yaptığım antrenmanla başlayarak zihnimi temizliyorum. Ne derler bilirsiniz; "sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur." Bende tamamen buna uyuyorum."

Güvenli Alanınızdan Çıkın



"Nedir bu güvenli alan? diye sorarsanız, bu güvenli alan her şey olabilir. Bu sizin her gün işe gittiğiniz yoldur, her eve gelişinizde sürekli yaptığınız akşam yemeğiniz'dir. Bir günde farklı yollardan işe gitseniz ne kaybedersiniz? En kötü yeni bir yol daha öğrenmiş olursunuz. Burada anlatmaya çalıştığım şey; cesaretinizi toplayıp yeni şeylere adım atmanız. Bu yeni bir yemek, yeni bir içecek bile olabilir. Ön yargınızı dinlemeyip bir şeyler keşfetmeye, yeni bir şeyler denemeye başlayın. Başarız olmayı, insanların ne söyleceklerin'den , sizden nasıl bahsedeceklerini düşünme'den sizi zorlayacak bir yola çıkın. Veya yaptığınız işi geliştirmek için, daha da iyi bir hale getirmek için denemeler yapın. Asıl başarısızlık zihnimizin ön yargılarını yenememektir."  

Kesinlikle Okuman Gerek; 2021 İş Fikirleri - Geleceğin İşleri



Kendinize Teknolojiden Uzak Birkaç Saat Yaratın



"Dış dünya'dan uzak, sadece kendi kendime kalabileceğim birkaç saat. Hayatımda yaptığım en önemli alışkanlığım bu diyebilirim. Sessizlik ve dikkatimi bozmayacak bir zaman dilimi yaratmak, kendimi eleştirmekle, yaptıklarımı sorgulamakla kalmayıp benim üretkenliğimi arttırarak bu eşsiz zaman dilimini maksimum verim etmek bana çok iyi geliyor. Hafta sonlarında ise müsait olan 1 günümü seçip,  yaptığım yürüyüş bana hayatı yaşadığımı hissettiriyor."


Sürekli Olumsuzluk Yaratan İnsanlardan Kaçının



"Özellikle sosyal medya da gördüğümüz, amaçları sadece insanları eleştirmek için eleştiren bir kitle var. O insanlara kulak asıp asla pes etmeyin. Tabii burada her eleştiriye bu tavrı sergileyin demiyorum, haklı bir eleştirisi var mı, yok mu kendimize sorarak bu tür yorumları değerlendirmeliyiz. Negatif yorum yapanların arasında illaki doğru noktalara değinen insanlar vardır. Bu negatif yorumun çözümünü aramak, eksik bir nokta var ise bu noktayı kapatmak bizim gelişimimizde önemli bir etken oynar. Tabii sadece sosyal medya da değil yanınızda da sürekli negatif yorumlarla size gelen insanlar olacaktır. Bu insanlar sizin sürekli kaybetmenizi isterler. Nedeni ise belki de kendisinin başaramadığı bir işi bizim de başaramama istemesi. Eğer daha önce o işe girişmiş birisi ise kendisini dinleyip yaptığı hataları objektif bir şekilde anlayarak yol haritamızı belirlemek daha doğru olacaktır. "

Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayın; Yeni İş Fikirleri 

Pes Etmek Bana Göre Değil



"Belli bir hedefimizin hemen gerçekleşmesini hepimiz istiyoruz. Hepimiz kolay para kazanmaya çalışıyoruz. Hepimiz her şey hemen olmasını istiyoruz ama daha önümüze çıkan ilk engelde devriliyoruz. Çok çabuk pes ediyoruz. Pes etmeyenler ise zaten belli bir yere geliyor ve onları da hayretle izliyoruz. Onun, bizimle ne farkı olabilir? Hepimiz aynı yaratılmadık mı ? Hayatın nerede olursa olsun zor olduğunu inkar etmiyorum, ama bu zorluğa karşı da savaşmamayı anlayamıyorum. Hiç kimse bizi başarıya götüremez, hiç kimse elimizden tutup merdivenin en sonuna kadar bırakmaz. Bunu yapabilecek tek kişi bizzat sensin. Senden başka hiç kimse değil. Aklına gelen olumsuzluklar sadece cılız bir sesten ibaret, bunu fark et. O cılız sesini fark et ve ona "başaracağım" de. O ses sizi güvenli alanınızdan gelen, sizi sürekli aynı yerde, aynı konumda tutmak isteyen bir ses. İşte bu sesi yendiğinizde tüm olumsuzluklardan kurtulmuş olacaksınız"


Hedefinizin Önüne Hiçbir Şey Geçmesine İzin Vermeyin



"Tüm işleri yapamazsınız. Hedefinizi belirledikten sonra eminim ki sizin gözünüze de onlarca fırsat doğuyordur. O fırsatlar benim hedefim ile bağlantısı yoksa kesinlikle reddetmem gerektiğini biliyorum. Aslında buna kendimi zorluyorum, çünkü her insan da olduğu gibi bende çok daha fazla para kazanmak istiyorum ama tüm işleri yapamayacağımı, hedefimden kopmamayı çok iyi biliyorum. Bu yüzden hedefimi gerçekleştirene kadar ona bağlı olmaya, sadık olmaya çalışıyorum. Bir alanda uzmanlaşmak, lider olmak, onlarca iş yapmaktan daha iyidir."


Kendi İşine Müşterin Gibi Yaklaş




"Çoğu zaman kendi işimizi geliştirmek için uğraşsam da bazen en basit çözüm yolu yanımda olduğunu farkediyorum. İş konusunda ki yaklaşımlarım da müşterilerimin ne istediklerini, tüm beklentilerini göz önüne alarak projelerimi oluşturuyorum. Bu sayede müşterilerimle ekibim arasındaki ego savaşlarını bitirmiş oluyorum.  Bu konuda burnunun dikine gitmenin bir faydasını görmüyorum, açık fikirli olmakta her zaman yarar var."



Sonraki Paylaşım; Faşist Ne Demek? Faşist Kime Denir? 
Milyonerlerin Günlük Alışkanlıkları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder